menu
KURAN MUCİZELERİ..
Anne karnındaki bebeğin organlarının oluşumu hakkındaki çok yakın bir dönemde edinilen bilgiler Kuran ayetlerinde verilen bilgiler ile birebir uyum içindedir.

Anne karnındaki bebeğin organlarının oluşum sırası..

Anne karnındaki bebeğin organlarının oluşum sırası..

O, sizin için kulakları, gözleri ve gönülleri inşa edendir; ne az şükrediyorsunuz..

Anne karnındaki bebeğin organlarının oluşumu hakkındaki çokyakın bir dönemde edinilen bilgiler Kuran ayetlerinde verilen bilgiler ile birebir uyum içindedir.

Yüce Kitabımızda Allah;

وَاللّهُ أَخْرَجَكُم مِّن بُطُونِ أُمَّهَاتِكُمْ لاَ تَعْلَمُونَ شَيْئًا وَجَعَلَ لَكُمُ الْسَّمْعَ وَالأَبْصَارَ وَالأَفْئِدَةَ لَعَلَّكُمْ تَشْكُرُونَ 

"Allah,sizi annelerinizin karnından hiçbir şey bilmezken çıkardı ve umulur kişükredersiniz diye işitme, görme (duyularını) ve gönüller verdi. (NahlSuresi, 78) " 

 

 قُلْأَرَأَيْتُمْ إِنْ أَخَذَ اللّهُ سَمْعَكُمْ وَأَبْصَارَكُمْ وَخَتَمَ عَلَىقُلُوبِكُم مَّنْ إِلَهٌ غَيْرُ اللّهِ يَأْتِيكُم بِهِ

"Deki: “Düşündünüz mü hiç; eğer Allah sizin işitmenizi ve görmenizialıverir ve kalplerinizi mühürlerse, onları size Allah’tan başkagetirebilecek ilah kimdir?”… (En’am Suresi, 46)

 

 إِنَّاخَلَقْنَا الْإِنسَانَ مِن نُّطْفَةٍ أَمْشَاجٍ نَّبْتَلِيهِ فَجَعَلْنَاهُسَمِيعًا بَصِيرًا

"ŞüphesizBiz insanı, karmaşık olan bir damla sudan yarattık. Onu  deniyoruz. Bundandolayı onu işiten ve gören yaptık."  (İnsan Suresi,2)  buyurmaktadır.

insandaki organların gelişim sırası da bir Kuran mucizesidir.Yukarıdaki ayetlerde de Allah’ın insana bahşettiği birtakım duyulardanbahsedilmektedir. Dikkat edilirse, Kuran’da bu duyulardan hep belli bir sıraile bahsedilmektedir: Duyma, görme, hissetme ve anlama.

Embriyolog Dr. Keith Moore, Journal of Islamic MedicalAssociation‘da yayınlanan bir makalesinde, embriyonun gelişim sürecinde içkulakların ilk halinin belirmesinden sonra gözün oluşmaya başladığını ifadeetmektedir. Hissetme ve anlama merkezi olan beynin ise, kulak ve gözün ardındangelişimine başladığını söylemektedir.102

Anne karnındaki çocuk fetus halindeyken, hamileliğin yirmiikinci günü gibi erken bir dönemde kulaklar gelişir ve hamileliğin dördüncüayında kulak tam olarak fonksiyonel hale gelir. Fetus bundan sonra anneninkarnındaki sesleri duyabilir. Dolayısıyla yeni doğan bir bebek için işitmeduyusu, diğer yaşamsal fonksiyonlardan önce oluşur. Kuran ayetlerindeki önceliksırası bu bakımdan dikkat çekicidir.

 

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları