menu
Seni Yaratan "RABBİNİN ADIYLA OKU!"
OKU!

Bu emir muhteşem mimari olan vücudumuza verilen en büyük mucizelerden birisidir. İnsanoğluna verilen ilk “emir” okumasıdır, okumanın en büyük faydası bilgi almaktır, bilgi almak ise eşref-i mahlukatın içinde bulunan ruhunun ilacıdır.

Kuranı-ı Kerim in ilk indirilen ayeti olan Alak (embriyo) oku emri ile başlar. Embriyo yani ilk oluşan anlamına gelen Alak suresinin oku ile başlaması ilginçtir. İnsan okudukça gelişir bu bilinen bir gerçektir. Okumak insan beynini, zihnini ve özellikle belleğini geliştirmektedir. Beyin hücrelerimiz komşu beyin hücreleri ile sayısız bağlantılar yaparak bilgi alış verişinde bulunur, bu bilgiler ise 5 duyu organımız ile elde ettiğimiz bilgilerdir, beyin hücrelerimiz elde ettiği bilgileri dentrit adı verilen küçük çıkıntılar sayesinde diğer hücrelere taşırlar, bu dentritlerin uçlarında ise sinaps adı verilen bilgiyi aktaran kısımlar bulunur.

İnsanoğlu okudukça hücrelerine daha fazla bilgi yazılmaya ve daha fazla bilgi alışverişi olmaya başlar, insan duyu organları ile bilgi elde ettiği zaman bu bilgiler eğer kısa süreli hafızada kalmasına karar verilen bir bilgi ise ribonükleik asit (RNA) oluşmasına yol açar, eğer bilgi uzun süreli hafızamızda kalması gereken bir bilgi ise amino asite dönüşerek (DNA) oluşmasını sağlar, bilgiler algılandıktan sonra beynimiz onlara nasıl ihtiyaç duyacağımızı ve hafızada ne kadar kalması gerektiğini belirleyerek hücrelerde DNA veya RNA oluşmasına karar verir. Oluşan DNA ve RNA lar insan yapısını belirler.

DNA da oluşan uzun süreli bilgiler nesilden nesile geçerek varlığını sürdürmektedir, bu nesilden nesile geçiş 7 nesil boyunca devam etmektedir. Tabi DNA dan aktarılan bilgiler her zaman iyi huylu bilgiler olmayabilir, bazı hastalıklar veya kötü bilgiler DNA sayesinde kişinin 7 nesline yayılmaktadır. Kişide bulunan bir hastalık DNA sayesinde alt nesline geçmekte ve eğer alt nesil vücudu o DNA yı doğru işleyemez veya vücut dirençsiz ise o hastalığa yakalanmaktadır. Bunun yanı sıra iyi bilgiler de nesilden nesile geçmektedir, kişinin asaleti, konuşması ve davranışları gibi huyları DNA sayesinde kendi alt nesline geçmektedir.

Kuranı-ı Kerim in oku ile başlaması tesadüf değildir, insan ne kadar okursa o kadar bilgi elde edecek ve o bilgilerin bir bölümü uzun süreli hafıza olan DNA da saklanarak nesilden nesile geçecektir, bu sayede o milletin nesli aynı huyları taşıyıp aynı hizmeti göreceklerdir.

Rabbim, her daim İslama ve insanlığa hizmet etmeyi bizlere nasip etsin..

Bu İçeriğe Tepki Ver (en fazla 3 tepki)

Facebook Yorumları



Disqus Yorumları